Duchenne Heroes is een zware en prachtige mountainbiketocht van Frankrijk, via Belgie, Luxemburg en Duitsland naar Nederland


De tocht, met 1 doel


De helden leggen zeven unieke etappes af door vijf landen en fietsen gemiddeld honderd of zeventig kilometer per dag. Een indrukwekkende prestatie. Nog mooier is dat ze zich laten sponsoren door bekenden en bedrijven, met als doel de ernstige spierziekte Duchenne de kop in te drukken.

Organisatie


Duchenne Heroes wordt georganiseerd door stichting Evenementen voor Maatschappelijke Organisaties Foundation [EMO Foundation] in samenwerking met het Duchenne Parents Project. Elke deelnemer aan Duchenne Heroes legt minimaal € 2.500,- startgeld in. Het startbewijs wordt door middel van sponsorbijdragen van vrienden, familie en kennissen door Team Finnspiration zelf verkregen.

Duchenne Heroes 2022


De route
De verbinding van loodzware en adembenemende tracks maakt Duchenne Heroes een must op de ‘bucket list’ van elke mountainbiker. Zet je als echte Hero in en fiets in zeven dagen 700 kilometer door Frankrijk, Belgie, Luxemburg en Duitsland naar Nederland. De route brengt je langs fantastische landschappen en adembenemende uitzichten. Mede dankzij de sponsoring van Duchenne Heroes is er hoop op een medicijn tegen Duchenne. Doe mee en ontmoet de kinderen waar we het voor doen. Samen trappen we Duchenne de wereld uit!